Hiihto

Tervetuloa hiihtoharrastuksen pariin

Hiihtoon kiteytyy jotain, joka koskettaa suomalaista sielunmaisemaa. Se kuuluu samaan sarjaan kuin sisu ja sauna. Lähes jokainen yli 15-vuotias suomalainen kertoo osaavansa hiihtää.

Hiihto edistää terveyttä

Hiihto on kestävyysliikuntaa, joka on

  • hyväksi sydän- ja verenkiertoelimistölle.
  • se alentaa verenpainetta
  • vähentää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin
  • oikealla tekniikalla hiihtäminen kehittää jalkojen ja käsien suuria lihasryhmiä, keskivartaloa ja selkää
  • se ei rasita niveliä eikä siinä tule kovia iskuja, joten se sopii myös monille nivelvammoista kärsiville sekä iäkkäille henkilöille
  • hiihto kehittää myös tasapainoa.

Hiihtotyyli

Maastohiihto jaetaan perinteiseen ja vapaaseen tyyliin eli luisteluhiihtoon. Aloittelijalle perinteinen tyyli on helpompi. Vauhdikkaampaan vapaaseen tyyliin voi siirtyä kunnon kohottua ja suksien hallinnan parannuttua. Kun vaihtelee kahden eri hiihtotavan välillä, lihakset kehittyvät monipuolisemmin. Luisteluhiihto yhdistää kaksi supisuomalaista talvella liikkumisen taitoa: jos osaa hiihtää ja luistella, oppii varmasti myös vapaan tekniikat.

Hiihtojaos 

Aikuisten hiihtokoulu 2022 starttaa 11.1.

Tuttuun tapaan Pyrinnön hiihtokoulu järjestään tiistai-iltaisin klo 18.00 - 19.30 Kaupin urheilupuistossa.

  • kokoontuminen Kaupin urheilupuiston huoltorakennuksen kellon alla
  • oman hiihtovarusteet

Kurssi-illat vuonna 2022: 11.1., 18.1., 25.1., 1.2., 8.2. ja 15.2..

Opetus toteutetaan taitotason mukaan muodostetuissa ryhmissä koulutettujen ja kokeneiden hiihtokoulun ohjaajien vetämänä.  Kaikilla kerroilla on tarjolla sekä vapaan että perinteisen hiihtotavan opetusta.

Kurssin sisältö:

Kurssilaiset jaetaan taitotason mukaisiin ryhmiin. Kuuden viikon kurssi koostuu kahdesta kolmen viikon jaksosta, joissa molemmissa käydään läpi keskeiset hiihtotekniikat. Voit siis esim. käydä ensimmäisen kolmen viikon ajan perinteisen hiihdon ryhmässä ja jälkimmäisen kolme viikkoa vapaan tyylin ryhmässä tai päinvastoin. Voit myös opiskella koko 6 viikon ajan vai toista hiihtotapaa ja siirtyä edistyneempään ryhmään kolmen viikon jälkeen.

Kurssille voi tulla myös täysin aloittelija, ilman aiempaa hiihto-osaamista.

Olosuhteet ja varusteet:

Pakkasraja on -15 astetta. Jos sää on pakkasrajaa kylmempi, harjoitus peruutetaan. Korvaavan harjoituksen päivämäärä ilmoitetaan peruutuksen jälkeen.
Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään harjoituspäivän aamuna klo 9 mennessä sähköpostilla ja ryhmän nettisivulla.

Säätila vaikuttaa aina harjoituksen sisältöön. Harjoituksen teema voi muuttua keliolosuhteiden takia. Erityisesti perinteisen hiihtotavan harjoituksista saa parhaan hyödyn jos sukset ovat luistavat ja pitävät. Jos sinulla on tarvetta suksihuollon opastukseen, ota yhteyttä!

Seuralta löytyy lainattavaksi hyvin rajoitettu valikoima suksia ja monoja, pääosin juniorikokoja. Perinteisen välineillä voi auttavasti harjoitella vapaata hiihtotapaa, mutta vapaan välineillä ei voi harjoitella perinteistä hiihtoa.

Kaupissa on käytettävissä pukutilat, ja seuran lukittavaan huoltokoppiin on mahdollista jättää varusteita harjoituksen ajaksi, kunhan on paikalla hieman ennen harjoituksen alkua.

Harjoituksissa tulee toivottavasti myös hiki, joten kelin mukainen vaatetus ja juoma ovat tarpeen.

Hinnat: 

Kolmen kerran jakson hinta tavalaisille 60€ (norm.hinta 85€)

Kuuden kerran jakson hinta tavalaisille 120€ (norm.hinta 170€)

Ilmoittautumiset alla olevien linkkien kautta: 

  1. Kolmen kerran kurssi
  2. Kuuden kerran kurssi

Tervetuloa mukaan!

Jaosvetäjä: Anita Niemelä
Puhelin: 050 512 4676
Sähköpostiosoite: anita.niemela(at)pshp.fi